Botë

Shitoret në Spanjë duhet të mbajnë dyert të mbyllura, të kufizojnë përdorimin e klimës

 

Zyrat, shitoret e po ashtu vendet tjera të mbyllura nuk do të lejohen më të vendosin sistemin e ftohjes nën 27 gradë Celsius në verë dhe nuk do të lejojnë që të ngrohin vendet mbi 19 gradë Celsius në dimër, sipas masave të reja të vendosura për kursimin e energjisë, raporton agjencia AP. 

Qeveria e Spanjës e ka kaluar një projektligj si pjesë e tentimit për të reduktuar konsumimin e gazit në vend për 7 për qind, sipas marrëveshjeve për energji të arritura në Bashkim Evropian për të reduktuar varësinë nga gazi rus.