Botë

Pentagoni tregon numrin e rusëve të vrarë në Ukrainë

 

Rusia ka pësuar nga 70.000 deri në 80.000 viktima, duke përfshirë vdekjet dhe lëndimet, që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës më 24 shkurt, deklaroi nënsekretari i Pentagonit për Mbrojtjen, Colin Kahl, raporton CNN.

Ai gjatë një konferencë për media sot në Pentagon tha se numri i viktimave ruse është "i jashtëzakonshëm" duke pasur parasysh se ata nuk kanë arritur "asnjë" nga objektivat që kishin në fillim të pushtimit të luftës.