Botë

Në kërkim të të burgosurve nga Rusia

Në fillim të kësaj jave, Gjykata e Lartë e Rusisë e shpalli Regjimentin Azov të Ukrainës një organizatë terroriste, një lëvizje që disa frikësohen se mund të çojë në akuza terroriste kundër disa prej luftëtarëve të kapur që bënë qëndrimin e tyre të fundit brenda fabrikës së çelikut të shkatërruar në Mariupol dhe e bëjnë më të vështirë verifikimin se kush ishte në vendin e shpërthimit

 

Në fillim të kësaj jave, Gjykata e Lartë e Rusisë e shpalli Regjimentin Azov të Ukrainës një organizatë terroriste, një lëvizje që disa frikësohen se mund të çojë në akuza terroriste kundër disa prej luftëtarëve të kapur që bënë qëndrimin e tyre të fundit brenda fabrikës së çelikut të shkatërruar në Mariupol dhe e bëjnë më të vështirë verifikimin se kush ishte në vendin e shpërthimit

Të afërmit e të burgosurve të luftës të kapur nga rusët pas rënies së Mariupolit u mblodhën në qendër të Kievit të enjten duke kërkuar informacion për bashkëshortët, baballarët dhe djemtë e tyre pas grevës së javës së kaluar në një burg ku strehohen të burgosurit, që thuhet se kanë mbetur të vrarë dhe janë lënduar dhjetëra prej tyre në rajonin separatist të Ukrainës lindore.

Një nga pjesëmarrësit ishte Eugenia Vasylieva, e cila pa për herë të fundit bashkëshortin e tij, Valeriy Vasyliev në Mariupol në natën e 24 shkurtit, ditën e pushtimit rus të Ukrainës. Atë natë ai shkoi për të mbrojtur qytetin e tij. Vajza e saj 7 vjeçare, Zlata Vasylieva, duke mbajtur një pankartë që bënte thirrje për kthimin e babait të saj, tha: "Unë dua që babai im të jetë gjallë dhe të mos vdesë kurrë".