Botë

Gjermania prezanton qysh tash masat e reja anti-COVID për vjeshtë dhe dimër

Flamuri i Gjermanise
 

Qeveria gjermane të mërkurën prezantoi planet për masat e reja kundër COVID-19 për vjeshtë dhe dimër, ndërsa pret që rastet me virus të ngriten sërish gjatë sezonit të ftohtë, raportoi AP-ja.

Mbajtja e maskave në aeroplanë dhe gjatë udhëtimeve të gjata me tren dhe autobus do të jetë e detyrueshme nga tetori deri në prill në të gjithë Gjermaninë. Mbajtja e detyrueshme e maskave dhe prezantimi i testit negativ për koronavirus do të aplikohet në spitale, shtëpi të kujdesit dhe institucione të ngjashme.