Botë

Polonia pretendon se të burgosurit ukrainas po detyrohen të luftojnë për Rusinë

Foto: AP
 

Ukrainasit që po mbahen nga forcat ruse po dërgohen "në masë në një rrjet burgjesh dhe kampesh filtruese”, sipas shërbimit special të Polonisë.

Ky shërbim pretendon se në këto kampe njerëzit verifikohen dhe kontrollohen nëse kanë përvojë luftarake, nëse janë zyrtarë të administratës ukrainase dhe se çfarë qëndrimi kanë ndaj Rusisë, raportoi Sky Neës të enjten.