Botë

Somalia është në prag të “vdekjes nga uria”

Foto: AP
 

Për tri dekada Somalia është zhytur mes kaosit dhe anarkisë. Ndërsa qeveria kontrollon vetëm disa zona të vendit, pjesa tjetër është në duart e xhihadistëve, të cilat janë të aftë për të hedhur veten në erë në vende të mbushura me njerëz.

Për shumë somalezë jeta është e varfër, brutale dhe e shkurtër. Ata jetojnë në vendin e pestë më të varfër dhe të tetë më të dhunshëm. Jetëgjatësia e tyre është e gjashta më e ulëta në botë. Thatësia dhe përmbytjet ua kanë shtuar edhe më shumë mjerimin. Në vitin 2011, shirat kontribuuan në krizën më të madhe të urisë në botë të shekullit XXI.