Botë

25 milionë fëmijë nuk i morën vaksinat rutinë për shkak të COVID-19

25 milionë fëmijë nuk i morën vaksinat rutinë për shkak të COVID-19
Foto: AP
 

Rreth 25 milionë fëmijë në mbarë botën kanë humbur vaksinat rutinë kundër sëmundjeve të zakonshme si difteria, kryesisht për shkak se pandemia COVID-19 ndërpreu shërbimet e rregullta shëndetësore ose shkaktoi dezinformata rreth vaksinave, sipas Kombeve të Bashkuara, raportoi AP-ja të shtunën.

Në një raport të ri, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe UNICEF-i thanë se shifrat e tyre tregojnë se 25 milionë fëmijë vitin e kaluar nuk arritën të vaksinohen kundër difterisë, tetanosit dhe kollës së mirë.