Botë

Çfarë e pret Britaninë pas dorëheqjes së Johnsonit?

Boris Johnson ka dhënë dorëheqjen si lider i Partisë Konservatore pas muajsh skandalesh etike dhe revoltës partiake. Por ai mbetet kryeministër i Britanisë – tani për tani – deri sa të zgjidhet një pasardhës.

 

Dorëheqja e Johnsonit të enjten erdhi pasi po përballej me skandale të shumta gjatë tre vjetëve të trazuar në pushtet, në të cilat ai u përkul dhe nganjëherë shkeli rregullat e politikës britanike. Ai mbijetoi një votim mosbesimi muajin e kaluar. Por raportimet e fundit se Johnsoni dinte për akuzat për sjellje të pahijshme seksuale kundër një ligjvënësi përpara se të promovonte të akuzuarin në një pozitë të lartë në qeverinë e tij, çuan në dorëheqjen e Johnsonit. Por, a është Johnsoni ende kryeministër?

Boris Johnson ka dhënë dorëheqjen si lider i Partisë Konservatore pas muajsh skandalesh etike dhe revoltës partiake. Por ai mbetet kryeministër i Britanisë – tani për tani – deri sa të zgjidhet një pasardhës.

Me politikën britanike në kaos, ja një vështrim se çfarë do të ndodhë më pas: