Botë

Afrika e Jugut në krizë të madhe energjetike

 

Jugafrikanët janë në vështirësi të mëdha nga reduktimet e ashpra të energjisë elektrike nëpër krejt shtetin. Mungesë të energjisë elektrike ka pasur në vitet e fundit, por sivjet kompania energjetike ka ashpërsuar reduktimet që zgjasin deri në nëntë orë.

Gjendja është vështirësuar edhe më shumë nga greva e punëtorëve të kompanisë dhe problemet teknike në termocentralin e vjetër të thëngjillit. Reduktimet e ashpra po bëhen në muajt e dimrit në Afrikën e Jugut, periudhë kur shtëpitë varen krejtësisht nga energjia elektrike për nxehtësi, drita dhe gatim.