Botë

Rrugëtimi i Suedisë dhe Finlandës nga neutraliteti në NATO

Foto: Forcat e Armatosura suedeze
 

Suedia dhe Finlanda po i bashkohen NATO-s – një ndryshim i madh për dy kombet me një histori të gjatë neutraliteti gjatë luftërave dhe jashtë aleancave ushtarake. Gjatë një samiti të NATO-s në Madrid, ato tejkaluan atë që kishte të ngjarë të ishte pengesa kyçe – kundërshtimet e Turqisë.

Rusia fuqishëm kundërshton anëtarësimin e dy shteteve dhe ka përdorur zgjerimin e aleancës ushtarake të Perëndimit si pretekst për luftën në Ukrainë, shkroi BBC-ja të enjten.