Botë

Përfitimi i Turqisë nga avionët amerikanë pas heqjes së bllokadës për Suedinë dhe Finlandën

Foto: AP
 

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, menjëherë filloi të korrë shpërblimet për heqjen e bllokadës për lejimin e anëtarësimit në NATO të Finlandës dhe Suedisë kur administrata Biden tha se mbështeti shitjen potenciale të avionëve luftarakë F-16 në Turqi.

Ndihmëssekretarja për çështjet e sigurisë dhe mbrojtjes në Pentagon, Celeste Wallander, tha se kapacitetet e fuqishme turke të mbrojtjes do ta përforcojnë mbrojtjen e NATO-s, shkroi të enjten The Guardian.