Botë

Evropa me “Perde të re të Hekurt” ndaj Rusisë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës pritet të vendosin mijëra ushtarë në Evropë bashkë me aeroplanë, luftanije dhe sisteme mbrojtëse, ka konfirmuar presidenti amerikan Joe Biden, teksa NATO-ja përforcon rripin lindor në Perden e re të Hekurt për të mbrojtur kontinentin nga Rusia.

 

Bideni ka thënë se presidenti rus, Vladimir Putin, kishte menduar se anëtarët e NATO-s do të përçaheshin pasi do të pushtonte Ukrainën, por në fakt i doli e kundërta.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës pritet të vendosin mijëra ushtarë në Evropë bashkë me aeroplanë, luftanije dhe sisteme mbrojtëse, ka konfirmuar presidenti amerikan Joe Biden, teksa NATO-ja përforcon rripin lindor në Perden e re të Hekurt për të mbrojtur kontinentin nga Rusia.

Duke folur në samitin e NATO-s të mërkurën, Bideni ka konfirmuar formimin e një baze të re për Korpusin e Pestë të Ushtrisë amerikane në Poloni – baza e parë e përhershme e Amerikës në këtë shtet. Kjo bazë do të jetë së bashku me 3 mijë trupa shtesë që do të dërgohen në Rumani dhe për të përforcuar trupat me rotacion për shtetet baltike si Estonia, Letonia dhe Lituania.