Botë

46 emigrantë të vdekur në kamionin për San Antonio

FOTO: AP
 

46 persona u gjetën të vdekur brenda dhe afër një kamioni, kurse 16 të tjerë janë dërguar në spital shkaku i vështirësive në frymëmarrje. Autoritetet amerikane kanë bërë të ditur se me kamion po bëhej trafikim me njerëz në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Tragjedia në San Antonio është një prej tragjedive më të rënda në historinë e refugjatëve që kanë tentuar të hynin në SHBA nga Meksika në dekadat e fundit. Për herë të fundit, dhjetë emigrantë vdiqën në vitin 2017 kur u bllokuan brenda kamionit të parkuar afër një qendre tregtare në San Antionio. Ndërkaq, në vitin 2003, 19 të tjerë u gjetën të vdekur në kamionin pa ajër po ashtu në San Antonio.