Botë

Talebanët paralajmërojnë për rrezik të sëmundjeve pas tërmetit vdekjeprurës

Foto ilustrim / AP
 

Zyrtarët shëndetësorë në Qeverinë e udhëhequr nga talebanët në Afganistan, kanë paralajmëruar më 26 qershor se mijëra njerëz të prekur nga tërmeti vdekjeprurës këtë javë, kanë nevojë të madhe për ushqime dhe ujë të pijshëm, dhe se përballen me rrezik të shpërthimit të ndonjë sëmundjeje.

Numri i viktimave si pasojë e tërmetit të 22 qershorit ka shkuar në 1,150.