Botë

Protesta të shumta ndaj ndalimit të abortit në SHBA

 

Aktivistët për të drejtat e abortit kanë organizuar protesta në qytetet e mëdha të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Protestat janë mbajtur në New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago dhe Seattle.

Protestuesit kanë bërë thirrje për të drejtën e abortit nëpër shtetet amerikane. Protestat janë organizuar pasi Gjykata Supreme e Shteteve të Bashkuara i ka dhënë fund mbrojtjes kushtetuese për abortin, që ka qenë në fuqi në 50 vjetët e fundit. Të premten, me shumicë votash, Supremja ka rrëzuar ligjin e njohur “Roe v. Wade”, duke ua mundësuar shteteve amerikane që të ndalojnë abortet.