Botë

Në Gjermani tash lejohet të shpërndahen reklama për abortin

 

Deputetët gjermanë votuan të premten për t'i dhënë fund ndalimit të reklamimit të abortit, i cili në të kaluarën ka çuar në ndjekjen penale të mjekëve për ofrimin e informacionit në lidhje me procedurën për pacientët e mundshëm, raportoi AP.

Partitë qeveritare dhe partia e Majtë votuan për heqjen e kufizimit, ndërsa Demokristianët e djathtë dhe Alternativa për Gjermaninë e ekstremit të djathtë votuan kundër.