Botë

Von der Leyen: Ukraina e Moldavia duhet t’i bëjnë detyrat e shtëpisë

Foto: AP
 

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka thënë se vendet kandidate për anëtarësim në Bashkimin Evropian kanë “detyra shtëpie” për të bërë përpara fazës tjetër të procesit.

Duke folur gjatë një konference të shkurtër për shtyp së bashku me presidentin francez, Emmanuel Macron dhe presidentin e Këshillit Evropian, Charles Michel pas vendimit të BE-së për t'i dhënë Ukrainës dhe Moldavisë statusin e vendeve kandidate, ajo tha se vendimi forcon Ukrainën dhe Moldavinë.