Botë

Turqia kërcënon se do ta shtyjë me vite anëtarësimin në NATO të Finlandës dhe Suedisë

 

Turqia ka thënë se mund ta shtyjë anëtarësimin e Suedisë dhe Finlandës në NATO për më shumë se një vit, nëse nuk merr garanci të kënaqshme se dy vendet nordike janë të gatshme të adresojnë mbështetjen për grupet kurde që i konsideron si organizata terroriste, raportoi të martën The Guardian.

Kryeministri i Finlandës tha se aplikimet e dy vendeve në NATO mund të ngecin nëse çështja nuk zgjidhet përpara një samiti të NATO-s që do të nisë në Madrid më 29 qershor.