Botë

Teoritë e tmerrshme konspirative për masakrën e Teksasit

Vrasjet e femijeve ne nje shkolle ne Teksas
Në ditën kur 21 persona, mesin e tyre fëmijë të moshave 5 deri në 12-vjeçare, u vranë në një shkollë të Teksasit, shpërthyen teoritë konspirative për shtetësinë, madje edhe seksualitetin e vrasësit, Salvador Ramos (Foto: AP)
 

Në orët pas të shtënave, postimet, që pretendonin në mënyrë të rreme se personi i armatosur jetonte ilegalisht në vend, u bënë virale, me disa përdorues që shtuan zbukurime, duke përfshirë se ai ishte "në arrati nga patrulla kufitare".

Tashmë është po aq e parashikueshme si thirrjet për mendime dhe lutje: Disa të shtëna masive lanë shumë të vdekur dhe teoritë e egra të konspiracionit dhe dezinformatat rreth masakrës pasojnë shpejt.

Ndodhi pas Sandy Hook, pas Parkland, pas të shtënave në klubin e natës në Orlando dhe pas tërbimit vdekjeprurës në fillim të këtij muaji në një dyqan ushqimor të Buffalos. Brenda disa orësh, pas të shtënave në shkollë të së martës në Uvalde, Teksas, një tjetër turpërim filloi pasi përdoruesit e internetit përhapën pretendime të pabaza për njeriun e dyshuar si autori i armatosur dhe motivet e tij të mundshme.