Botë

Iraku i bën të jashtëligjshme lidhjet me Izraelin

 

Qindra njerëz janë mbledhur në Bagdad për të festuar miratimin e ligjit që dënon me vdekje marrëdhëniet me Izraelin. Tubimi i irakianëve është organizuar në sheshin e famshëm “Tahrir” pasi kleriku Al-Sadr u bëri thirrje që të dalin dhe të festojnë nëpër rrugë.

Ligji i ashtuquajtur Kriminalizimi i normalizimit dhe marrëdhënieve me entitetin zionist është miratuar të enjten nga Parlamenti irakian. Sipas ligjit, çfarëdo normalizimi ose lidhjeje me Izraelin do të dënohet me vdekje ose burgim të përjetshëm.