Botë

Kisha e Ukrainës shpall pavarësinë nga Rusia

 

Kisha Ortodokse e Ukrainës ka shpallur "autonominë dhe pavarësinë e saj të plotë" nga Patriarkana e Moskës (UOC-MP), duke dënuar qëndrimin që liderët fetarë rusë kanë mbajtur ndaj luftës në Ukrainë, shkruan BBC.

"Ne nuk pajtohemi me qëndrimin e Patriarkut Kirill të Moskës", ka thënë UOC-MP në një deklaratë pas një takimi të këshillit në Kiev, duke iu referuar kreut të Kishës Ortodokse Ruse (ROC).