Botë

OBSH: Lia e majmunëve transmetohet më ngadalë se viruset e tjera

 

Një zyrtare e lartë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) tha të premten se prioritet duhet të jetë mbajtja nën kontroll e lisë së majmunëve në vendet jo-endemike, duke thënë se kjo mund të arrihet me veprim të shpejtë.

Lija e majmunëve, zakonisht një infeksion i butë viral, është endemik në vendet afrikane, por përhapja e tij në vendet jo-endemike si në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara ka ngritur shqetësime. Deri më tani, ka më shumë se 200 raste të konfirmuara ose të dyshuara në më shumë se 20 shtetw, raporton Reuters të premten.