Botë

Kompanitë e vajit të palmës ua plaçkitin fiseve miliona dollarë

 

Blini diçka në një supermarket dhe ka shumë mundësi që të përmbajë vaj palme. Ndiqni atë përmes zinxhirit të furnizimit dhe përfundimisht do të gjeni vaj palme me gjasë në Indonezi. Por kompanitë që ua shesin firmave të mëdha si Johnson & Johnson, Kellogg's dhe Mondelēz po privojnë komunitetet indigjene nga të ardhurat potencialisht të miliona dollarëve

Mat Yadi gjurmon shtratin e lumit, shtiza e tij gati për të goditur. Por sot, si shumë ditë, ai nuk kap asgjë.

“Më parë kishte shumë derra, drerë, antilopë dhe iriq”, thotë ai. "Tani nuk ka pothuajse asgjë të gjallë".