Botë

Përçarja e Amerikës mbi kontrollin e armëve

Vrasja e 19 nxënësve dhe dy mësueseve në Uvalde të Teksasit ka rikthyer vëmendjen te përçarja e Amerikës në lidhje me kontrollin e armëve
 

Pas masakrës të së martës, në shkollën fillore “Robb” në Uvalde, në Teksas, që la të vdekur 19 nxënës dhe dy mësues, guvernatorët dhe ligjvënësit demokratë në të gjithë vendin bënë thirrje të forta për Kongresin dhe legjislaturat e tyre që t’i miratojnë kufizimet e armëve

Guvernatori i Washingtonit, Jay Inslee, ka reaguar shpejt ndaj masakrës së kësaj jave në një shkollë fillore, duke i listuar në postimin në Twitter masat e kontrollit të armëve që demokratët i kanë marrë. E përfundoi shkrimin me: “Radha juaj është Kongresi”.

Ama, masat e kontrollit të armëve ka të ngjarë të mos shkojnë askund në Kongres, dhe ato po ashtu janë bërë gjithnjë e më të pakta në shumicën e shteteve Përveç disa shteteve të kontrolluara nga demokratët, shumica nuk kanë ndërmarrë asnjë veprim për kontrollin e armëve në vitet e fundit ose kanë bërë hapa në mënyrë agresive për t’i zgjeruar të drejtat për armë.