Botë

Përballja e 1.1 milionë fëmijëve afganë me kequshqyerje

Foto: AP
 

Në Afganistan 1.1 milionë fëmijë nën moshën 5 vjeç ka të ngjarë të përballen me formën më të rëndë të kequshqyerjes këtë vit, sipas OKB-së, pasi një numër në rritje i fëmijëve të uritur e të humbur po sillen nëpër repartet e spitalit.

OKB-ja dhe agjencitë e tjera të ndihmës ishin në gjendje ta shmangin urinë e plotë pas pushtimit të Afganistanit nga talebanët vitin e kaluar, duke e zbatuar një program masiv ndihme emergjente që ushqeu miliona njerëz.