Botë

India në prag të emergjencës shëndetësore për obezitet

Foto: AP/Ilustrim
 

Banorët e Indisë po shtojnë peshë në mënyrë drastike, ka bërë të ditur qeveria e këtij vendi në një analizë të publikuar. Dhe, kjo po konsiderohet emergjencë shëndetësore nëse problemi i obezitetit nuk trajtohet.

Obeziteti, i konsideruar si akumulim i tepërt i yndyrës në trup, dikur është quajtur si “problem i Perëndimit të pasur”. Viteve të fundit është përhapur te popujt e disa shteteve, ndërsa askund më shpejt se në Indi, njoftoi BBC-ja të mërkurën.