Botë

Britania e Madhe thotë se çmimet e ushqimeve do të vazhdojnë të rriten

 

Bllokada ruse e porteve kyçe në Detin e Zi do të thotë se furnizimet e konsiderueshme të grurit nuk janë ende në gjendje të eksportohen, sipas analizave të fundit nga Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar (MM).

Odesa, nuk ka parë asnjë aktivitet të rëndësishëm të transportit tregtar që nga fillimi i luftës dhe përpjekjet e Ukrainës për të bërë eksporte nga toka nuk ka gjasa të zëvendësojnë kapacitetin e humbur të transportit, thanë ata, shkruan BBC.