Botë

Rrëfimi i oficerit dezertues rus: Ukraina nuk ishte beteja ime

 

Iu deshën disa javë gjumë në një shtrat të improvizuar në arkë me granata, duke u fshehur nga ukrainasit, mes një ndjenje faji, që oficeri rus të arrinte në përfundim: lufta në Ukrainë nuk ishte betejë për të.

Historia e tij është mbresëlënëse. Oficeri rus, që CNN-i ia fshehu identitetin, u bë pishman që mori pjesë në luftime ndaj Ukrainës dhe në një ditë, e takoi komandantin për t’ia kumtuar dorëheqjen.