Botë

Numri i rusëve të vrarë në Ukrainë, i barabartë me të vrarët në Afganistan për 10 vjet

Forcat e Mbeojtjes Territoriale, Ukrainë
Foto ilustrim / AP
 

Rusia dyshohet se ka pësuar numër pothuajse të njëjtë të vdekjeve nga lufta tremujore në Ukrainë, me atë të luftës gati 10-vjeçare (1979-1989) të Bashkimit Sovjetik në Afganistan, ka thënë të hënën Ministria e Mbrojtjes se Mbretërisë së Bashkuar.

Sipas kësaj ministrie, shkalla e lartë e viktimave që është parë në sulmin e Donbasit, mund të shpjegohet me mungesë të fleksibilitetit dhe qasje komanduese të përgatitur për dështim.