Botë

“Si guxon!”: Hidhërim, zemërim në mesin e familjeve të viktimave

(AP) - Të afërmit e 10 afro-amerikanëve, të masakruar në një supermarket në Buffalo iu lutën kombit të enjten që të përballet dhe ta ndalojë dhunën raciste, derisa agonia e tyre shihet në lotët e një fëmije 12-vjeçar, disa orë pasi vrasësi, amerikan i bardhë, u përball në heshtje me aktakuzën për vrasje në gjykatë. 

 

“Unë vazhdimisht mendoj se çfarë mund të ishte bërë”, tha Mark Talley në konferencën për shtyp të familjeve, duke mbajtur një foto të nënës së tij të vrarë, Geraldine Talley, 62 vjeç. I fejuari i saj, i cili u mbijetoi të shtënave, e pa atë të qëllohej për vdekje, tha djali i saj. Mosveprimi ndaj kërcënimit të dhunës supremaciste të bardhë, tha Talley, çoi në gjakderdhjen e fundjavës së kaluar

(AP) - Të afërmit e 10 afro-amerikanëve, të masakruar në një supermarket në Buffalo iu lutën kombit të enjten që të përballet dhe ta ndalojë dhunën raciste, derisa agonia e tyre shihet në lotët e një fëmije 12-vjeçar, disa orë pasi vrasësi, amerikan i bardhë, u përball në heshtje me aktakuzën për vrasje në gjykatë. 

Jaques “Jake” Patterson, i cili humbi babanë e tij, mbuloi fytyrën me duar, ndërsa nëna e tij fliste në një konferencë shtypi. Pasi ajo mbaroi, Jake ra në krahët e Al Sharpton, aktivistit veteran të të drejtave civile, dhe qau në heshtje, duke përdorur bluzën e tij për të fshirë lotët.