Botë

SHBA-ja e Koreja e Jugut të hapura të zgjerojnë aktivitetet ushtarake për ta ndaluar Korenë e Veriut

SHBA-ja e Koreja e Jugut të hapura të zgjerojnë aktivitetet ushtarake për ta ndaluar Korenë e Veriut
 

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden, dhe presidenti i Koresë së Jugut, Yoon Suk Yeol, thanë pas takimit të tyre të shtunën se do të konsiderojnë stërvitje të zgjeruara ushtarake për të frenuar kërcënimin bërthamor nga Koreja e Veriut në një kohë kur ka pak shpresë për diplomaci të vërtetë për këtë çështje, shkroi AP.

Yoon pohoi se qëllimi i tyre i përbashkët është denuklearizimi i plotë i Koresë së Veriut. SHBA dhe Koreja e Jugut lëshuan një deklaratë të përbashkët ku thanë se ishin të përkushtuar ndaj një “rendi ndërkombëtar të bazuar në rregulla” pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia.