Botë

G7-a do të ndajë mbi 17 miliardë euro për Ukrainën

Foto: AP
 

Liderët financiarë të G7-s janë pajtuar që t’i ndajnë mbi 17 miliardë euro për Ukrainën në muajt e ardhshëm, derisa pushtimi rus po vazhdon, raporton Reuters.

Ministrat e Financave dhe guvernatorët e Bankave Qendrore të SHBA-së, Japonisë, Kanadasë, Britanisë, Gjermanisë, Francës dhe Italisë po zhvillojnë bisedime, derisa Ukraina po vazhdon të luftojë kundër forcave ruse.