Botë

Talebanët urdhërojnë që gratë të veshin burkën në publik

 

Udhëheqja talebane e Afganistanit urdhëroi të gjitha gratë afgane që të veshin burkën në publik – veshje që mbulon të gjthë trupin dhe fytyrën përveç syve.

Vendimi ngjason me kufizime të ngjashme për gratë gjatë sundimit të mëparshëm të vijës së ashpër të talebanëve midis viteve 1996 dhe 2001, raportoi AP.