Botë

Lufta për mbijetesë në fabrikën e ferrit

Fabrika e çelikut në Mariupol, me rrjet tunelesh dhe bunkerësh, është fortifikata e fundit ukrainase që nuk ka lejuar pushtimin e plotë të qytetit detar
 

Luftime të ashpra janë zhvilluar të enjten në fabrikën e çelikut në Mariupol, teksa forcat ruse kanë tentuar t’i japin fund vijës së fundit të mbrojtjes ukrainase dhe të kompletojnë kapjen e portit strategjik.

Beteja është zhvilluar nën dyshimet se presidenti rus, Vladimir Putin, dëshiron të prezantojë para rusëve një trofe të fitores në kohë me Ditën e fitores, të hënën. Është festa patriotike në kalendarin rus që shënon fitoren e Bashkimit Sovjetik ndaj Gjermanisë naziste.