Botë

Rruga e Finlandës dhe Suedisë për pranim në NATO

 

Qëkur Rusia ka nisur pushtimin e Ukrainës, Finlanda dhe Suedia janë duke konsideruar aplikimin për pranim në aleancën ushtarake të NATO-s, që do të shënonte një lëvizje të madhe politike për rajonin nordik.

Deri ku ka arritur procesi dhe cilat janë top-çështjet që po diskutohen, sipas CNN-it: