Botë

Gjermania pret të jetë e pavarur prej importeve të naftës nga Rusia deri në fund të verës

 

Gjermania ka bërë përparim në pavarësim nga lëndët djegëse fosile të Rusisë dhe pret të jetë plotësisht e pavarur nga importet e naftës së papërpunuar nga ky vend deri në fund të verës.

Ministri i Ekonomisë dhe Klimës, Robert Habeck, tha se Gjermania uli pjesën e importeve të energjisë ruse në 12 për qind për naftën, 8 për qind për qymyrin dhe 35 për qind për gazin natyror, shkruan “FirstPost” të hënën.