Botë

Aktakuzë për krime lufte ndaj ish-liderit boshnjak, Ejup Ganiq

 

Autoritetet në Sarajevë kanë ngritur aktakuza për krime lufte ndaj disa ish-politikanëve boshnjakë dhe liderëve ushtarakë për rolin e tyre në vrasjen e ushtarëve jugosllavë në fillim të luftës së Bosnjës në vitet ’90.

Prokurorët në Sarajevë kanë ngritur aktakuzë ndaj dhjetë personave për përfshirje në sulmin e vitit 1992, kur një konvoj i forcave të Ushtrisë Popullore Jugosllave po tërhiqej nga Sarajeva, dhe ishte i shoqëruar nga paqeruajtësit e Kombeve të Bashkuara.