Botë

“Pfizeri” kërkon dozat përforcuese te fëmijët nën moshën 12-vjeçare

 

Kompania farmaceutike “Pfizer” dëshiron të zgjerojë fushatën me vaksinat përforcuese për fëmijët nën moshën 12-vjeçare.

Autoritetet shëndetësore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës tashmë kanë bërë thirrje që të gjithë fëmijët mbi moshën 12-vjeçare të marrin dozat përforcuese të vaksinës me qëllim që të kenë mbrojtje më të madhe ndaj varianteve të reja të koronavirusit dhe së fundmi kanë kërkuar që të gjithë personat mbi moshën 50-vjeçare të marrin edhe dozën e dytë përforcuese.