Botë

Refugjatët ukrainas po priten me ngrohtësi e vende pune

Karina Buiukli, 27 vjeçe, mban djalin e saj 2-vjeçar, Maksim, derisa nëna e saj, Galina Stepanova, djathtas, e shikon pas një interviste me “The Associated Press”, në Brasov në Rumani të mërkurën e 30 marsit 2022

Nataliya Hibska shpejt lan dhëmbët dhe rregullon shtratin. Ajo po nxiton për punën e saj të re.

 

“Vullnetarët na ndihmojnë me gjithçka. Ne mund të jetojmë jashtë Polonisë, por unë nuk e shoh këtë si një gjë të mirë”, tha Nataliya. “Më duhet të punoj. Nuk do të keni shumë për të mos bërë asgjë”. Puna e saj e re ndihmon për të siguruar ushqim për të dhe djalin e saj, Roman, dhe gjithçka që mbetet shpreson t'ua dërgojë prindërve dhe burrit të saj, që ende jetojnë në Kharkiv

Nataliya Hibska shpejt lan dhëmbët dhe rregullon shtratin. Ajo po nxiton për punën e saj të re.

Nga një dhomë e vogël bujtinash në Varshavën lindore, Hibska, refugjate ukrainase, po rindërton ngadalë jetën e saj, e cila u përmbys papritur nga pushtimi i atdheut të saj nga Rusia.