Botë

Së paku 200 mbrojtës të ekologjisë janë vrarë vitin e kaluar

Së paku 200 persona janë vrarë vitin e kaluar derisa kanë zhvilluar betejë për mbrojtjen e mjedisit jetësor duke protestuar kundër minierave, projekteve pyjore apo bujqësore, dhe ky numër është rekord, kumtoi joqeveritarja Global Witness.

Numri më i madh i viktimave janë në Brazil - 49, në Kolumbi janë vrarë 39, 28 në Filipine dhe 16 në Indi.