Britania publikon draft-ligjin për Brexit

Britania publikon draft-ligjin për Brexit

13 July 2017 14:44

Britania e Madhe publikoi sot draft-ligjin, i cili zyrtarisht do t’i japë fund anëtarësimit të vendit në Bashkimin Evropian.

Përmes këtij draft-ligji precizohet bartja e ligjeve evropiane dhe përfundimi i juridiksionit të Gjykatës Evropiane të Drejtësisë.

Në fillim të ligjit thuhet se akti britanik nga viti 1972, i cili përbën bazën ligjore të anëtarësimit të vendit në BE, ndalon së ekzistuari në ditën e daljes së vendit nga Unioni, transmeton Reuters.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme