Botë

India dënon me vdekje 38 personat përgjegjës për sulmet fatale me bomba më 2008

Foto: AP
 

Një gjykatë në Indi të premten ka dënuar me vdekje 38 persona për një seri të shpërthimeve me bombë më 2008 që lanë të vdekur 50 persona dhe 200 të lënduar në qytetin Ahmedabad, një qytet me histori përplasjesh të dhunshme mes komunitetit hindu me myslimanëve, raporton AP.

Është hera e parë që kaq shumë të akuzuar dënohen me dënimin me vdekje në një rast të vetëm në Indi. Megjithatë, dënimi duhet të aprovohet edhe nga një gjykatë më e lartë.