Botë

Kolonët izraelitë tregojnë muskujt në “tokën e ndaluar”

Vendbanimi hebraik Homesh, i ndërtuar në tokë private palestineze brenda Bregut Perëndimor, u shemb në vitin 2005 dhe nuk mund të rindërtohet.

 

Aftësia e kolonëve për t’u përshtatur në Homesh, të ruajtur nga ushtarë izraelitë, është një reprezentim i fuqisë së lëvizjes së kolonëve gati 55 vjet pasi Izraeli pushtoi Bregun Perëndimor në luftën e Lindjes së Mesme të vitit 1967. Fuqia e tyre është shfaqur gjithashtu në një valë sulmesh kundër palestinezëve dhe aktivistëve izraelitë të paqes në muajt e fundit

Vendbanimi hebraik Homesh, i ndërtuar në tokë private palestineze brenda Bregut Perëndimor, u shemb në vitin 2005 dhe nuk mund të rindërtohet.

Të paktën, kështu thotë ligji izraelit.