Botë

Kompanitë amerikane kërkojnë kujdes nga Bideni dhe Kongresi për sanksionet ndaj Rusisë

 

Presidenti i SHBA Joe Biden ka kërcënuar se do të vendosë sanksione shkatërruese ndaj Rusisë nëse udhëheqësi Vladimir Putin pushton Ukrainën, por disa kompani të mëdha dhe grupe biznesi po e shtyjnë Shtëpinë e Bardhë dhe ligjvënësit të jenë të kujdesshëm.

Një grup tregtar që përfaqëson Chevron, General Electric dhe korporata të tjera të mëdha amerikane që bëjnë biznes në Rusi, po i kërkojnë Shtëpisë së Bardhë të marrë në konsideratë lejimin e kompanive të përmbushin angazhimet dhe të peshojnë produktet e përjashtuara ndërsa ajo krijon çdo sanksion. Në të njëjtën kohë, kompanitë e mëdha të energjisë po e shtyjnë Kongresin të kufizojë qëllimin dhe kornizën e tyre kohore.