Botë

NATO dërgon anije dhe avionë në Evropën Lindore për shkak të krizës në Ukrainë

 

NATO tha të hënën se po vendos forcat në gatishmëri dhe po përforcon Evropën Lindore me më shumë anije dhe avionë luftarakë në përgjigje të ngritjes ushtarake të Rusisë në kufijtë e Ukrainës.

Ky veprim i shtoi një mori sinjalesh se Perëndimi po përgatitet për një lëvizje agresive ruse kundër Ukrainës, megjithëse Moska mohon çdo plan për të pushtuar.