Botë

​Maldivet – ishujt që po gëlltiten nga deti

 

Pavarësisht nëse Maldivet mund t'u mbijetojnë ndryshimeve klimatike apo jo, vendi nuk do të jetë kurrë i njëjti.

“Momentet e mia më të qeta janë në ujë,” tha Thoiba Saeedh, një antropologe, pak para se një varkë me motor të na çonte duke kaluar nëpër Oqeanin Indian të qelqtë drejt ishullit të vogël Felidhoo në Maldive. Varka me shpejtësi gdhendi një vazhdë mes ishujve të mbuluar me rërë dhe të mbuluar me palma—disa me vila turistike të veshura me bankina prej druri—ndërsa një grup delfinësh fluturonin përmes valës së butë dhe peshqit fluturues u hodhën në ajër në mënyrë të pamundur.