Botë

Vendet baltike i dhurojnë pajisje të rënda ushtarake amerikane Ukrainës

 

Estonia, Letonia dhe Lituania kanë dërguar antitanke dhe antiajrorë, të prodhuara nga SHBA-ja, në Ukrainë duke e bërë situatën edhe më alarmante për një pushtim të mundshëm së shpejti nga Rusia.

Ministrat e Mbrojtjes të vendeve baltike kanë lëshuar një deklaratë të përbashkët ku thonë se do të dërgojnë armatime në Ukrainë, pasi sipas tyre frika për pushtim nga Rusia është reale.