Botë

Doza përforcuese nevojitet kundër Omicronit, thonë studimet e CDC-së

Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

Tri studime të publikuara të premten nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) ofruan më shumë prova se vaksinat kundër COVID-19 po i rezistojnë variantit Omicron, të paktën në mesin e njerëzve që morën vaksina përforcuese.

Këto janë studimet e para të mëdha amerikane që shikojnë mbrojtjen e vaksinave kundër Omicronit, thanë zyrtarët shëndetësorë.