Botë

Austria, e para në Evropë që sot voton për ta bërë vaksinimin të detyrueshëm

Foto: AP
 

Parlamenti i Austrisë do të votojë të enjten për prezantimin e vaksinimit të detyrueshëm anti-COVID-19 për të rriturit, i pari i këtij lloji në Evropë.

Urdhri i hartuar nga qeveria do të zbatohet për të gjithë banorët e Austrisë të moshës mbi 18 vjeç, me përjashtime për gratë shtatzëna, individët që për arsye mjekësore nuk mund të vaksinohen dhe njerëzit që janë shëruar nga një infeksion në gjashtë muajt e fundit.