Botë

Kontrabandisti vietnamez dënohet me 15 vjet burgim për vdekjen e 39 migrantëve

 

Udhëheqësi vietnamez i një bande të kontrabandës me njerëz është dënuar me 15 vjet burg në Belgjikë për vdekjen e 39 burrave, grave dhe fëmijëve të transportuar nëpër Kanal në një rimorkio të mbyllur.

Vo Van Hong, 45 vjeç, u urdhërua gjithashtu të paguante një gjobë prej 920,000 euro nga gjykata ndërsa dënime me burg nga 18 muaj deri në 10 vjet u dhanë për 17 të tjerë për rolet e tyre në kryerjen e një operacioni kontrabandë në shkallë të gjerë midis Vietnamit dhe Britanisë.